dinsdag 1 februari 2011

Astrid Joosten terug met Twee voor twaalf


Al sinds 1971 op de buis, maar nog altijd fris en bij de tijd. Donderdag begint Astrid Joosten een nieuw seizoen van Twee voor Twaalf.

'Dat zoeken we op' is in de loop der tijd uitgegroeid tot een van de kenmerkentste quiz-uitspraken van de Nederlandse tv. De bekende frase zal vanaf donderdagavond weer wekelijks te horen zijn, nu een nieuw seizoen van Twee voor Twaalf begint.

Onveranderd
Aan het concept verandert uiteraard weinig. Twee teams die elk twaalf vragen over de meest uiteenlopende onderwerpen beantwoorden. Foto's, fragmenten en animaties leiden de vragen in. Wanneer de spelers het antwoord niet weten, zijn naslagwerken beschikbaar. Alles is te raadplegen, behalve het internet.

Website
Op de website van Twee voor Twaalf is voor de fanatieke kijker nog een keur aan interessant materiaal te vinden. Zo vind je er een achter de schermen filmpje, bijzondere gasten en oude afleveringen terug.

Twee voor Twaalf met Astrid Joosten vanaf 23 september, iedere donderdag om 20.50 uur op Nederland 2.

'Dat zoeken we op'. Het zijn de bekende woorden uit VARA's kennisquiz Twee voor Twaalf, gepresenteerd door Astrid Joosten. Vanavond gaat een nieuw seizoen van start. Twee teams spelen tegen elkaar en beantwoorden elk twaalf vragen over de meest uiteenlopende onderwerpen. Foto’s, fragmenten en animaties leiden de vragen in.

Wanneer de spelers het antwoord niet weten, zijn naslagwerken beschikbaar. Alles is te raadplegen, behalve het internet. "Per aflevering worden zo'n 16 beeldfragmenten, 80 foto's en diverse animaties gebruikt om de twaalf vragen in te leiden en te illustreren", vertelt een woordvoerster van de VARA.

2 voor 12
Twaalf vragen voor twee kandidaten. De quizvragen gaan over de meest uiteenlopende onderwerpen en de antwoorden geven een sleutel tot het vormen van een twaalfletterwoord, dat uiteindelijk de oplossing van de quiz is.

'Twee voor Twaalf' wordt al vanaf 1971 uitgezonden door de VARA. De quiz maakt zijn naam helemaal waar: Twaalf vragen voor twee kandidaten. De quizvragen gaan over de meest uiteenlopende onderwerpen en de antwoorden geven een sleutel tot het vormen van een twaalfletterwoord, dat uiteindelijk de oplossing van de quiz is.

Bij Twee voor Twaalf hoort onlosmakelijk: “dat zoeken we op” en tegenwoordig mag er zelfs gezocht worden in het digitale naslagwerk de Encarta van Winkler Prins.

Fragmenten, foto's en animaties van studenten van de HKU geven de vragen net even dat speciale typische Twee voor Twaalf-tintje.

Het programma wordt sinds 1990 gepresenteerd door Astrid Joosten.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten