vrijdag 9 september 2011

Astrid Joosten met nieuw seizoen van 'Twee voor Twaalf' bij VARA

Astrid Joosten met nieuw seizoen van 'Twee voor Twaalf' bij VARA.
De kennisquiz 'Twee voor Twaalf' wordt al vanaf 1971 uitgezonden door de VARA en sinds 1990 gepresenteerd door Astrid Joosten.
De basis blijft in al die jaren hetzelfde, maar ook deze succesvolle kennisquiz gaat met de tijd mee: kandidaten kunnen naast de papieren naslagwerken zoals de Winkler Prins Encyclopedie, nu ook online gaan om de Grote Winkler Prins Online te raadplegen bij het opzoeken van antwoorden.
De quiz van Astrid Joosten is ook online te vinden: liefhebbers kunnen sinds een half jaar, op http://quiz.vara.nl/, elkaar uitdagen en de eigen kennis testen.
Bij 'Twee voor Twaalf' hoort onlosmakelijk: 'dat zoeken we op'. Wanneer de spelers het antwoord niet weten, zijn allerlei naslagwerken beschikbaar. En vanaf dit jaar is de papieren Winkler Prins encyclopedie aangevuld met de Grote Winkler Prins Online.
De quiz maakt zijn naam helemaal waar: Twaalf vragen voor twee kandidaten. Twee teams spelen tegen elkaar en beantwoorden elk twaalf vragen over de meest uiteenlopende onderwerpen. Foto’s, fragmenten en animaties door Astrid Joosten leiden de vragen in.
De antwoorden van de diverse quizvragen geven een sleutel tot het vormen van een twaalfletterwoord, dat uiteindelijk de oplossing van de quiz is.
'Twee voor Twaalf' met presentatrice Astrid Joosten, vanaf 8 september elke donderdag om 20.25 uur bij de VARA op Nederland 2 en 24 uur per dag online te spelen op http://quiz.vara.nl/.
Kandidaten zoeken eindelijk online in Twee voor Twaalf
Het kon natuurlijk niet uitblijven: nu internet een eerste levensbehoefte is geworden wordt het medium ook mondjesmaat toegestaan in Twee voor Twaalf.
De kennisquiz met Astrid Joosten van de Vara heeft jarenlang vertrouwd op papieren encyclopedieën, maar vanaf heden mogen kandidaten dus ook de computer gebruiken om op internet te zoeken.
Niet via Google, voorlopig mag www uitsluitend worden ingetoetst in combinatie met de Grote Winkler Prins Online. Presentatrice Astrid Joosten houdt streng toezicht op eerlijk spel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten