maandag 21 juni 2010

Astrid Joosten verheugt zich op nieuwe seizoen Twee voor Twaalf


Astrid JoostenAstrid Joosten heeft nog altijd geen genoeg van de tv-quiz Twee voor Twaalf. Ze kijkt uit naar het nieuwe seizoen, dat op donderdag 7 januari om 20.50 uur van start gaat op Nederland 2. “Ik ga weer genieten van de kandidaten. In de eerste aflevering zien we bijvoorbeeld de gepensioneerde geschiedenis lerares (70) van Ankie van Grunsven met haar buurman. Ze gaf destijds aan Ankie het advies zich niet zoveel met die paarden bezig te houden! Zou ze meer verstand hebben van quizvragen?“

Astrid Joosten'Twee voor Twaalf' wordt al vanaf 1971 uitgezonden door de VARA. Vanaf 1990 wordt het door Astrid Joosten gepresenteerd. Twee voor Twaalf is er even tussenuit voor een korte onderbreking. Vanaf 7 januari is Twee voor Twaalf weer elke donderdag terug op televisie, zoals altijd op Nederland 2 om 20:50 uur. De uitzending wordt herhaald op maandagmiddag om 14:20 uur op Ned. 2


Astrid JoostenDe quiz Twee voor Twaalf maakt zijn naam helemaal waar: Twaalf vragen voor twee kandidaten. De quizvragen gaan over de meest uiteenlopende onderwerpen en de antwoorden geven een sleutel tot het vormen van een twaalfletterwoord, dat uiteindelijk de oplossing van de quiz is.


Astrid JoostenBij Twee voor Twaalf hoort onlosmakelijk: “dat zoeken we op” en tegenwoordig mag er zelfs gezocht worden in het digitale naslagwerk de Encarta van Winkler Prins, aldus Astrid Joosten.


Astrid JoostenFragmenten, foto's en animaties van studenten van de HKU geven de vragen net even dat speciale typische Twee voor Twaalf-tintje.


Astrid JoostenHet programma wordt sinds 1990 gepresenteerd door Astrid Joosten.

Astrid JoostenUitzending 7 januariWicks van Mulken en haar buurman Huub van Rooij spelen vanavond een eerste ronde. Wicks is 74 jaar, is gepensioneerd geschiedenislerares en woont in 's-Hertogenbosch. Een leuke anekdote is misschien wel dat Wicks les heeft gegeven aan Anky van Grunsven.Huub van Rooij is 53 jaar, werkt als business Developer bij een ingenieursbureau en woont ook in 's-Hertogenbosch.Profiel Wicks:
Favoriete televisieprogramma: Het JournaalFavoriete quizprogramma: Twee voor TwaalfHeimelijk genoegen: Mensen kijken vanaf terrasBeste uitvinding: InternetLevensmotto: Geniet van elke dag alsof 't de laatste wasProfiel Huub:
Favoriete sport: DuikenLievelingsfilm: Pulp FictionLievelingsboek: 1984Favoriete radioprogramma: O.V.T. (VPRO)Onhebbelijkheid: Eigenwijs


Astrid JoostenBoike Teunissen is 24 jaar, volgt de lerarenopleiding Geschiedenis en woont in Groningen. Bas Volkers is ook 24 jaar, studeert Krijgswetenschappen en woont in Groningen.Profiel Boike:
Favoriete sport: VoetbalLievelingsmuziek: Otis ReddingLievelingsboek: Huis van de MoskeeFavoriete radioprogramma: Langs de LijnOnhebbelijkheid: Koppig en ik lach om mijn eigen grappenProfiel Bas:
Favoriete sport: FrisbeeLievelingsfilm: Reservoir DogsFavoriete televisieprogramma: QI (BBC)Heimelijk genoegen: ReizenBeste uitvinding: Vuur

Geen opmerkingen:

Een reactie posten