zaterdag 25 februari 2012

Astrid Joosten heeft bonje met Tele2 in 'Kanniewaarzijn'


Astrid Joosten heeft bonje met Tele2 in 'Kanniewaarzijn'

In 'Kanniewaarzijn' brengt een team van cabaretiers (Richard Groenendijk, Plien van Bennekom, Annick Boer, George van Houts en Martin van Waardenberg) onder leiding van Astrid Joosten waargebeurde, absurde situaties aan de orde. Dat kunnen ondoordachte overheidsuitgaven zijn, de 'achterkant' van bizarre berichten uit de krant, of klachten van consumenten die tussen wal en schip zijn gevallen.

In de vijfde aflevering van dit populaire satirisch-informatieve VARA-programma met Astrid Joosten onder andere de volgende onderwerpen.

Tele2
Maretta heeft geen stopcontact in haar meterkast. Om haar all-in pakket voor telefonie, internet en televisie te installeren, bestelt zij een monteur. De modem werd in de woonkamer geplaatst. Na een paar dagen blijkt het pakket echter weer niet te werken, waarna een tweede monteur komt om alles opnieuw te bekijken. Maretta blijft de komende weken in gevecht met Tele2. Op een gegeven moment gaat de deurbel van Maretta, en wie staat daar aan de deur? Astrid Joosten geeft er een mooie draai aan.

Meisje van 6: lenzen/bril
De wettelijke vergoeding voor brillen, indien je een extreme oogafwijking hebt met medische indicatie, is maximaal 150 euro over 3 jaar via de aanvullende verzekering. Voor jonge kinderen met grote afwijkingen wordt door oogartsen aangeraden om regelmatig nieuwe glazen aan te schaffen omdat de oogjes geprikkeld moeten worden ter voorkoming van een lui oogje. Renske Leijten van de SP stelt namens 'Kanniewaarzijn' Kamervragen of voor extreme gevallen de vergoeding weer uit het basispakket kan worden gehaald.

Twee postcodes
Familie Schepers woont al bijna 25 jaar in hetzelfde huis, namelijk op de Kampweg in Soesterberg, gemeente Soest. Het huis staat echter nèt op het grondgebied van de gemeente Zeist: de grens loopt voor hun deur. Eén en hetzelfde huis met twee postcodes… Hoe loopt dit af? Verder komen ook de rubrieken 'Weggegooid geld' en 'Ben ik nou gek?' met Astrid Joosten terug.

'Kanniewaarzijn' met Astrid Joosten, iedere vrijdag om 22.30 uur bij de VARA op Nederland 1.

donderdag 16 februari 2012

Astrid Joosten hekelt luchtvaart en verzekeraars in Kanniewaarzijn


Astrid Joosten hekelt luchtvaart en verzekeraars in Kanniewaarzijn

Bijna een miljoen mensen zagen onlangs de start van een nieuw seizoen Kanniewaarzijn, een satirisch consumentenprogramma met Astrid Joosten. De Vara-presentatrice is dolenthousiast dat haar programma aanslaat, nadat het eerder zoeken was met Hof van Joosten en Alles Draait Om Geld.

“Klachten van consumenten op een ludieke manier behandelen is tijdloos. Daarom denk ik dat dit programma wel eens heel lang mee kan gaan”, zegt ze in Televizier. Astrid Joosten staat te popelen om luchtvaartmaatschappijen en verzekeraars flink aan te pakken.

“We hebben elke week 1,2 miljoen kijkers, dus als we ene bedrijf in een kwaad daglicht zetten en dat klopt niet, zijn we de sigaar. Het is wel lachen op de buis, maar daarachter zit een voortraject van ongelooflijk veel research van goede journalisten”, vertelt Astrid Joosten over de makers van Kanniewaarzijn.

“Een moeizame branche is de luchtvaart. Als ik een kaartje voor een theatervoorstelling heb, kan ik dat zonder problemen aan iemand anders geven als ik niet kan. Dat kan bij luchtvaartmaatschappijen niet, zodat zij mijn stoel nog een keer kunnen verkopen. Dat is gewoon diefstal. Verzekeringsmaatschappijen zijn net zo. Zij maken meer winst naarmate ze minder uitkeren. Dan kun je op je vingers natellen hoe dat er soms aan toegaat. Dat vind ik buitengewoon oneerlijk”, aldus Astrid Joosten.