zaterdag 25 februari 2012

Astrid Joosten heeft bonje met Tele2 in 'Kanniewaarzijn'


Astrid Joosten heeft bonje met Tele2 in 'Kanniewaarzijn'

In 'Kanniewaarzijn' brengt een team van cabaretiers (Richard Groenendijk, Plien van Bennekom, Annick Boer, George van Houts en Martin van Waardenberg) onder leiding van Astrid Joosten waargebeurde, absurde situaties aan de orde. Dat kunnen ondoordachte overheidsuitgaven zijn, de 'achterkant' van bizarre berichten uit de krant, of klachten van consumenten die tussen wal en schip zijn gevallen.

In de vijfde aflevering van dit populaire satirisch-informatieve VARA-programma met Astrid Joosten onder andere de volgende onderwerpen.

Tele2
Maretta heeft geen stopcontact in haar meterkast. Om haar all-in pakket voor telefonie, internet en televisie te installeren, bestelt zij een monteur. De modem werd in de woonkamer geplaatst. Na een paar dagen blijkt het pakket echter weer niet te werken, waarna een tweede monteur komt om alles opnieuw te bekijken. Maretta blijft de komende weken in gevecht met Tele2. Op een gegeven moment gaat de deurbel van Maretta, en wie staat daar aan de deur? Astrid Joosten geeft er een mooie draai aan.

Meisje van 6: lenzen/bril
De wettelijke vergoeding voor brillen, indien je een extreme oogafwijking hebt met medische indicatie, is maximaal 150 euro over 3 jaar via de aanvullende verzekering. Voor jonge kinderen met grote afwijkingen wordt door oogartsen aangeraden om regelmatig nieuwe glazen aan te schaffen omdat de oogjes geprikkeld moeten worden ter voorkoming van een lui oogje. Renske Leijten van de SP stelt namens 'Kanniewaarzijn' Kamervragen of voor extreme gevallen de vergoeding weer uit het basispakket kan worden gehaald.

Twee postcodes
Familie Schepers woont al bijna 25 jaar in hetzelfde huis, namelijk op de Kampweg in Soesterberg, gemeente Soest. Het huis staat echter nèt op het grondgebied van de gemeente Zeist: de grens loopt voor hun deur. Eén en hetzelfde huis met twee postcodes… Hoe loopt dit af? Verder komen ook de rubrieken 'Weggegooid geld' en 'Ben ik nou gek?' met Astrid Joosten terug.

'Kanniewaarzijn' met Astrid Joosten, iedere vrijdag om 22.30 uur bij de VARA op Nederland 1.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten