dinsdag 18 oktober 2011

Astrid Joosten auteur boek 'Vrouwen gek op wijn'

Astrid Joosten auteur boek 'Vrouwen gek op wijn'


Veel mensen voelen zich onthand als ze in een restaurant de wijnkaart aangereikt krijgen en daarmee verantwoordelijk zijn voor de wijnkeuze voor de hele tafel. Ze kiezen vaak de wijn die ze kennen, of voor de zekerheid de duurste. En dan maar hopen dat die smaakt...
Thérèse Boer en Astrid Joosten helpen de wijnkeuze te vergemakkelijken met dit praktische, doeltreffende wijnboek: Gek op wijn, dat wijn toegankelijk maakt voor iedereen.
Tijdens culinaire interviews met tien bekende Nederlandse mannen bespreken ze de tien meest gedronken druiven, zoals de chardonnay, de pinot noir en de shiraz.
 
De favoriete wijn van de gast geldt daarbij als uitgangspunt. Thérèse Boer en Astrid Joosten leggen uit bij welk eten deze wijn past en waarom. Ze geven uitleg over de structuur, de druivensoort, het wijngebied en het jaar, en doen suggesties voor andere wijnen. Ook laten ze de gast meerdere wijnen, champagnes of rosés proeven en testen. Dit leidt tot openhartige, verassende, persoonlijke gesprekken en onverwachte ontboezemingen.
Gek op wijn van Astrid Joosten is een informatief, smaakvol en kleurrijk boek, voor iedereen die van wijn houdt, en hier graag meer over zou willen weten.
Recensie
Vrouwen kopen meestal de wijn die thuis wordt gedronken, zo bleek uit een marktonderzoek. Alle reden voor de dames Astrid Joosten & De Boer om na hun boek "Gek op wijn"* waarin zij elf Nederlandse mannen ondervroegen over wijnen, nu acht bekende vrouwen te interviewen, o.a. Irene Moors, Karin Bloemen, Monique van de Veen en Sofie Hilbrand. Het boek is helder opgezet: na een informatieve inleiding over een druivensoort volgt een interview met een van de vrouwen over hun voorkeur voor wijn, hoe er thuis gegeten en gedronken wordt enz. Er worden steeds wijnen, gemaakt van die druivensoort, geproefd.
 
Bij ieder interview door Astrid Joosten een overzicht van deze proefwijnen met hun karakteristiek en met proefnotities. Ook suggesties waar deze wijnen goed bij passen èn waarbij niet! Uiteindelijk heeft iedere vrouw drie wijnen blind geproefd om te zien of zij wijnen uit de proeverij herkende. Ieder interview wordt afgesloten met een bij die specifieke wijn passend recept. Die recepten vragen wel een flinke kookervaring. Met mooie foto's van de proefsessies en gerechten. Inhoudsopgave, geen register.
Auteur    Astrid Joosten
Co-auteur     Boer, T.
Uitgever    Prometheus
ISBN    9789044613100
ISBN10    9044613103
Bindwijze    Paperback
Productsoort    boek
Categorie     Wijn en dranken
Leeftijd     Volwassenen
Verschijningsdatum    november 2008
Aantal pagina's    191
Formaat    241 x 169 x 20 mm.
Taal    Nederlands
Categorie     Wijn en dranken
Leeftijd    Volwassenen
Annotatie    Rugtitel: Vrouwen gek op wijn

Geen opmerkingen:

Een reactie posten