vrijdag 1 januari 2010

Astrid Joosten in Aflevering 7 van VARA programma 'Alles draait om Geld'


Astrid JoostenHoeveel verdient Bill Gates in 30 minuten? Wat kost een kilometer snelweg? Hoe gelukkig word je van de aanschaf van een Hermès-tas? En wat is het meest geldverkwistende overheidsproject? Deze en andere onderwerpen komen aan bod in Alles Draait Om Geld, dat wordt gepresenteerd door Astrid Joosten.


Astrid Joosten'De beleving van geld'
"Ongeveer drie jaar geleden heb ik het format voor Alles Draait Om Geld zelf bedacht", aldus Astrid Joosten. "Dat was ver voor de huidige kredietcrisis, de recessie speelt dan ook geen grote rol in het programma. Alles Draait Om Geld is ook nadrukkelijk geen consumentenprogramma, zoals Kassa: we doen bijvoorbeeld geen prijsvergelijkingen en we testen geen producten. In dit programma stellen we – op een toegankelijke manier - de beleving van geld centraal. Mag je dikke mensen extra laten betalen voor een vliegticket? Hoeveel fooi geven we en waarom? Wat kost een hond vanaf het moment dat je hem aanschaft en waarom hebben we dat bedrag er graag voor over?"


Astrid JoostenHenriëtte Prast: emotie-econoom
In elke aflevering wordt de beleving van geld besproken met emotie-econoom Henriëtte Prast, hoogleraar aan de Universiteit van Tilburg. Zij is dé toonaangevende deskundige op het gebied van persoonlijke financiële planning en de rol van gevoelens en emoties daarin.


Astrid JoostenAflevering 7
Wat geven we met z’n uit aan de benzinepomp? De beeldkrant toont ons het resultaat. Astrid Joosten geeft uitleg.


Astrid JoostenSuccesvol ondernemen in crisistijd
Je onderneming laten draaien tijdens de kredietcrisis? Op de Nederlandse Bank vertellen drie ondernemers hoe zij dat flikken, door creatief om te gaan met de crisis.


Astrid JoostenJaloers omdat iemand meer verdient
Gunnen wij een ander zijn of haar rijkdom? Of zien we juist groen van jaloezie als iemand anders meer verdient? Onze huiseconoom Henriëtte Prast verklaart het.


Astrid JoostenGeen alimentatie
Gescheiden partners met kinderen betalen in driekwart van de gevallen niet of voldoende kinderalimentatie. Wat te doen als je geen alimentatie ontvangt?


Astrid JoostenKostbare burenruzie
De kosten voor een huis-tuin-en keuken rechtszaak kunnen behoorlijk uit de hand lopen. Zo wordt een simpele burenruzie een begrotelijke zaak: je koopt een mooi huis op het platteland, maar je blijkt gek te worden van het hanengekraai bij de buren. Goed overleg helpt niet. Een bezwaarschrift bij de gemeente ook niet en bij de rechtbank komen ze er ook niet uit. De Raad van State mag het eindoordeel vellen. En wij presenteren de rekening!


Astrid JoostenAlles Draait Om Geld iedere zaterdag met Astrid Joosten op Nederland 1 om 18.55 uur

Geen opmerkingen:

Een reactie posten