woensdag 23 december 2009

Astrid Joosten met zelfbedacht VARA programma 'Alles draait om Geld'

Astrid JoostenIedere zaterdagavond is de Astrid Joosten te zien in het zelf bedachte VARA programma Alles draait om Geld.


Astrid JoostenAstrid Joosten: "De VARA vindt het belangrijk om niet te veel programmaformats aan te kopen en om zelf eigen programmaformats te ontwikkelen die passen bij de VARA-identiteit. Zo is onder andere Kopspijkers ooit zelf bedacht door Jack Spijkerman. Drie jaar geleden had ik al het idee om een programma te maken over geld, maar nu met deze economische crisis leek het mij een mooi moment om het programma te starten."


Astrid Joosten"Op dit moment zijn de rechten van het programma nog niet geregeld. Ik praat nog met de VARA over wie wat krijgt als buitenlandse TV stations het programma ooit willen gaan kopen. Niet dat ik dat snel verwacht, maar toch. Ook Jack Spijkerman heeft destijds een afspraak gemaakt met de VARA over de rechten van zijn zelf bedachte Kopspijkers", aldus Astrid Joosten.


Astrid JoostenSmaakt wijn lekkerder als je DENKT dat deze duur is? Deze vraag is een experiment waard. In Weggegooid Geld de schijnwerper op de S.S. Rotterdam. Verder in Alles Draait Om Geld op 27 juni 2009: veel Nederlanders met zwart geld in het buitenland wordt het heet onder voeten. En, welke rol speelt geld in een relatie? Astrid Joosten geeft antwoord.


Astrid JoostenLichtkrant: cosmetica
Je kunt niet zeggen dat wij een onverzorgd volkje zijn. We smeren, peelen en scrubben wat af! Hoeveel is dat in een half uurtje televisie?


Astrid JoostenIs dure wijn lekkerder?
Is dure wijn lekkerder dan goedkope? Meestal wel, maar niet altijd. Smaakt een wijn lekkerder als je denkt dat deze duurder is? Dat is een experiment waard! Alles Draait Om Geld doet een test met 10 doorsnee wijndrinkers. De wijnen die ze mogen proeven variëren in prijs van 5 tot 40 euro. Kiezen de proevers voor duur...?

Astrid JoostenMannen, vrouwen en geld
De meeste stellen maken ruzie over geld en één op de drie vrouwen heeft een geheim spaarpotje waar de partner niets van weet. Welke rol speelt geld in een relatie? Uiteraard een onderwerp waar onze emotie-econoom Henriëtte Prast alles van af weet.


Astrid JoostenWeggegooid Geld: De S.S. Rotterdam
De Rotterdam voer ooit als passagiersschip in dienst van de Holland-Amerika Lijn. Rondom de aankoop van het schip door woningcorporatie Woonbron is veel te doen geweest. Deze keer in Weggegooid Geld het verhaal van de S.s. Rotterdam.


Astrid JoostenZwart geld
Vele duizenden Nederlanders hebben een rekening in het buitenland met zwart geld. Maar, het bankgeheim dreigt te worden opgeheven en staatssecretaris De Jager (Financiën) willen de eigenaren van het zwarte geld zwaar beboeten.
Fiscaal juristen hebben het dan ook razend druk met het bijstaan van spijtoptanten die alsnog aangifte willen doen. Astrid Joosten heeft hierover een gesprek in de studio.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten