vrijdag 1 april 2011

Astrid Joosten presenteert vanaf 8 april satirisch programma Kanniewaarzijn


Astrid Joosten, onlangs 53 jaar geworden, krijgt een satirisch programma op Nederland 1. In Kanniewaarzijn stelt het Vara-icoon samen met BN'ers absurde situaties aan de orde.

Aan het programma van Astrid Joosten werken onder anderen Annick Boer, Arthur Japin, Mike Boddé en Plien van Bennekom mee. Hun taak is om de ‘achterkant’ van bizarre berichten in de krant uit te beelden.

Het programma wordt met publiek opgenomen in het Werktheater in Amsterdam. Astrid Joosten: “In Kanniewaarzijn ben ik de presentator die de zaken met een introductie neerzet, waarna ons team van prominenten de situatie uitbeeldt. Vervolgens haal ik het verhaal weer naar de werkelijkheid, om de kijker duidelijk te maken dat het geen verzinsel is. Kijkers kunnen in eerste instantie lachen om de hilarische voorstellingen, maar uiteindelijk moet iedereen het er over eens zijn dat het ‘niet waar kan zijn’ en dat er dus iets moet veranderen.“

Astrid Joosten krijgt dus een nieuw satirisch programma op Nederland 1, de best bekeken tv-zender van Nederland. In ‘Kanniewaarzijn’ zal Joosten samen met een team van bekende cabaretiers en prominenten absurde situaties aan de orde stellen. Dat heeft de VARA laten weten. Aan het programma werken onder meer Annick Boer, Arthur Japin, Mike Boddé en Plien van Bennekom mee. Hun taak is om de ‘achterkant’ van bizarre berichten in de krant uitbeelden, aldus de omroep.

Astrid Joosten verheugt zich al op het programma, dat met publiek zal worden opgenomen in het Werktheater in Amsterdam. “In Kanniewaarzijn ben ik de centrale presentator die de zaken met een introductie neerzet, waarna ons geweldige team van prominenten de situatie uitbeeldt. Vervolgens haal ik het verhaal weer naar de werkelijkheid, om de kijker duidelijk te maken dat het geen verzinsel is. Kijkers kunnen in eerste instantie lachen om de hilarische voorstellingen, maar uiteindelijk moet iedereen het er over eens zijn dat het ‘niet waar kan zijn’ en dat er dus iets moet veranderen“, aldus Joosten.

Kanniewaarzijn met Astrid Joosten is vanaf 8 april zeven weken lang te zien op vrijdag om 22.30 uur, vóór ‘Pauw & Witteman, bij de VARA op Nederland 1.

Astrid Joosten was zelf één van de bedenkers van het programma. In haar vorige tv-programma 'Alles draait om geld' zat al de rubriek 'Weggegooid geld'. Daarin werd aandacht besteed aan geld dat door de overheid en door bedrijven over de balk gesmeten wordt. Die rubriek komt in het nieuwe programma van Astrid Joosten terug.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten