zaterdag 5 december 2009

Nieuw VARA programma 'Alles draait om geld' met Astrid Joosten!

Astrid JoostenVanaf zaterdag 30 mei nieuw bij de VARA op Nederland 1 ‘Alles draait om geld' met Astrid Joosten.


Astrid JoostenHoe gelukkig word je van de aanschaf van een Hermès-tas?
Hoeveel verdient Bill Gates in 30 minuten? Wat kost een kilometer snelweg? En wat is het meest geldverkwistende overheidsproject?


Astrid JoostenDeze en andere onderwerpen komen aan bod in het nieuwe VARA-televisieprogramma ‘Alles draait om geld’, dat wordt gepresenteerd door Astrid Joosten. ‘Alles draait om geld’ is een infotainment-magazine over de psychologie achter geld en financiën. Hoe worden we beïnvloed door geld? En andersom,
hoe beïnvloeden wij de wereld van geld en financiën? ‘Alles draait om geld’ is met ingang van 30 mei acht weken lang te zien op zaterdagavond om 18.55 uur bij de VARA op Nederland 1. 


Astrid Joosten‘Ongeveer drie jaar geleden heb ik het format voor ‘Alles draait om geld’ zelf bedacht’, aldus Astrid Joosten. ‘Dat was ver voor de huidige kredietcrisis, de recessie speelt dan ook geen grote rol in het programma. ‘Alles draait om geld’ is ook nadrukkelijk geen consumentenprogramma, zoals ‘Kassa’: we doen bijvoorbeeld geen prijsvergelijkingen en we testen geen producten.


Astrid JoostenIn dit programma stellen we – op een toegankelijke manier - de beleving van geld centraal. Mag je dikke mensen extra laten betalen voor een vliegticket? Hoeveel fooi geven we en waarom? Wat kost een hond vanaf het moment dat je hem aanschaft en waarom hebben we dat bedrag er graag voor over?’


Astrid JoostenIn elke aflevering wordt de beleving van geld besproken met emotie-econoom Henriëtte Prast, hoogleraar aan de Universiteit van Tilburg. Zij is dé toonaangevende deskundige op het gebied van persoonlijke financiële planning en de rol van gevoelens en emoties daarin.


Astrid Joosten‘Alles draait om geld’ is een studioprogramma met publiek.
De eindredactie is in handen van Bert Johan van Goor.


Astrid JoostenAstrid Joosten met ‘Alles draait om geld’, nieuw infotainment-magazine over de psychologie achter geld en financiën, acht afleveringen van 30 minuten, vanaf 30 mei op zaterdagavond om 18.55 uur bij de VARA op Nederland 1.

Astrid Joosten
Astrid Joosten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten