vrijdag 27 januari 2012

Astrid Joosten terug met satirisch programma 'Kanniewaarzijn'


Astrid Joosten terug met satirisch programma 'Kanniewaarzijn'

Vrijdag 27 januari start een nieuw seizoen van het satirisch-informatieve VARA-programma 'Kanniewaarzijn'. Onder leiding van Astrid Joosten brengt een team van cabaretiers – Mike Boddé, Plien van Bennekom, Annick Boer én nieuwkomer Martin van Waardenberg – waargebeurde, absurde situaties aan de orde.

Dat kunnen ondoordachte overheidsuitgaven zijn, de 'achterkant' van bizarre berichten uit de krant, of klachten van consumenten die tussen wal en schip zijn gevallen waar Astrid Joosten over bericht.

De verdwenen laptop
Dhr. de Koning bestelt een laptop, maar ontvangt de verkeerde. Via een TNT-postagentschap in de plaatselijke supermarkt, stuurt hij de laptop terug naar de winkel. Deze komt echter nooit aan. De barcode is nergens terug te vinden in het systeem, en de laptop is verdwenen. Zal dhr. de Koning zijn geld toch nog terug krijgen?

Spookstookkosten
In een appartementencomplex in Hilversum krijgen de bewoners te maken met wel erg hoge naheffingen van hun energieverbruik. Nadat er nieuwe digitale warmtemeters geplaatst werden, stegen de prijzen zodanig dat het aantal kubieke meters dat verstookt werd meer iets was voor een groot kantorencomplex.

Buma/Stemra
Een speeltuin- en ontspanningsvereniging in Doetinchem speelt een aantal keer per jaar muziek tijdens Koninginnedag of Sinterklaas. De factuur voor de rechten die hiervoor betaald moesten worden, viel ineens 7x hoger uit. De Buma erkende de fout, en zou een nieuwe factuur sturen: de oorspronkelijke rekening werd vertienvoudigd!

Verder komen ook de rubrieken ‘Weggegooid geld’ en ‘Ben ik nou gek?’ met Astrid Joosten terug.

‘Kanniewaarzijn’van Astrid Joosten, iedere vrijdag om 22.15 uur op Nederland 1.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten