dinsdag 21 december 2010

Astrid Joosten terug met nieuw seizoen 'Alles Draait Om Geld'


Astrid Joosten terug met nieuw seizoen 'Alles Draait Om Geld'

Waarom veroorzaakt een werkloze man eerder een echtscheiding dan een werkloze vrouw? Wat is de oorsprong van een diamanten verlovingsring?

Deze en andere onderwerpen komen aan bod in het tweede seizoen van het VARA-televisieprogramma 'Alles draait om geld', dat wordt gepresenteerd door Astrid Joosten. 'Alles draait om geld' is een infotainment-magazine over de psychologie achter geld en financiën.

Hoe worden we beïnvloed door geld? En andersom, hoe beïnvloeden wij de wereld van geld en financiën? 'Alles draait om geld' is vanaf 29 mei te zien op zaterdagavond om 18.55 uur bij de VARA op Nederland 1.

De eerste twee uitzendingen zijn te zien op 29 mei en 5 juni. In verband met het WK Voetbal is er een onderbreking van vijf weken. 'Alles draait om geld' gaat weer verder vanaf 17 juli. In totaal zijn er acht afleveringen. De laatste uitzending van dit seizoen is op zaterdag 21 augustus.

De onderwerpen van Astrid Joosten in de eerste aflevering op 29 mei:

* Als geld beschadigd of (deels) verbrand is, kun je het dan nog inwisselen bij de Nederlandse Bank? Een reportage.

* In Amerika geeft men leerlingen uit achterstandswijken als stimulans geld voor een goed cijfer bij een proefwerk. Sommige pedagogen willen dat hier ook invoeren.

* En natuurlijk weer de vaste rubriek: weggegooid geld door de overheid.

'Ongeveer vier jaar geleden heb ik het format voor 'Alles draait om geld' zelf bedacht', aldus Astrid Joosten. 'In dit programma stellen we – op een toegankelijke manier - de beleving van geld centraal.'

Vorig jaar behaalde 'Alles draait om geld' met presentatrice Astrid Joosten een gemiddeld kijkaandeel van 24,8%. Gemiddeld keken 747.000 Nederlanders naar het programma, het hoogste aantal kijkers was 1.079.000.

Hiermee was het programma één van de succesvolste nieuwe programma’s van 2009 op zaterdagavond prime time.

In elke aflevering wordt de beleving van geld besproken met emotie-econoom Henriëtte Prast, hoogleraar aan de Universiteit van Tilburg.

Zij is dé toonaangevende deskundige op het gebied van persoonlijke financiële planning en de rol van gevoelens en emoties daarin.

'Alles draait om geld' is een studioprogramma met publiek. De eindredactie is in handen van Bert Johan van Goor.

Astrid Joosten met 'Alles draait om geld', infotainment-magazine over de psychologie achter geld en financiën, acht afleveringen van 30 minuten, vanaf 29 mei op zaterdagavond om 18.55 uur bij de VARA op Nederland 1.

De eerste twee uitzendingen zijn te zien op 29 mei en 5 juni. ‘Alles draait om geld’ gaat weer verder vanaf 17 juli.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten