vrijdag 8 april 2011

Presentatrice Astrid Joosten heeft intentie om jaren door te gaan met nieuw satirische tv-show Kanniewaarzijn

VARA presentatrice Astrid Joosten heeft de intentie om jaren door te gaan met haar nieuwe satirische tv-show Kanniewaarzijn.
Astrid Joosten verheugt zich dan ook zeer op haar nieuwe satirische tv-show Kanniewaarzijn, maar is tegelijkertijd ook bang voor eventuele kritiek. “Ik sla na 27 jaar een geheel nieuwe weg is, namelijk die van satire. Dat is een hele uitdaging; ik kan er ook ongelooflijk mee op mijn bek gaan“, legt de presentatrice uit in VARAgids.
 
Als het vakkundig goed gemaakt is, is het een succes, zegt Astrid Joosten. “En omdat het een nieuw genre is, is dat een avontuur voor mij. Zekerheid bestaat niet bij televisie.“
Astrid Joosten moet met dit programma waarin cabaretiers de actualiteit op de hak nemen, een groot publiek bereiken. “Kanniewaarzijn is, anders dan bijvoorbeeld 16 Miljoen Rechters, bedoeld voor een groot publiek. Het moet om te lachen zijn en ik hoop dat we er af en toe ook nog iets mee oplossen. De ploeg waarmee we het maken is zo leuk en op elkaar ingespeeld, daarom heb ik er vertrouwen in.”
Er komen voorlopig zeven afleveringen. “De netmanager van Nederland 1 wilde het graag voor de zomer uitgeprobeerd hebben. En er waren nog zeven lege plekken in het schema. Ik vind het wel fijn om na zeven afleveringen te kunnen evalueren.”
“Het is gevaarlijk om te zeggen, maar ik heb de intentie om hier jaren mee door te gaan. Het is in potentie een programma dat over vijf jaar nog bestaat”, aldus Astrid Joosten.

vrijdag 1 april 2011

Astrid Joosten presenteert vanaf 8 april satirisch programma Kanniewaarzijn


Astrid Joosten, onlangs 53 jaar geworden, krijgt een satirisch programma op Nederland 1. In Kanniewaarzijn stelt het Vara-icoon samen met BN'ers absurde situaties aan de orde.

Aan het programma van Astrid Joosten werken onder anderen Annick Boer, Arthur Japin, Mike Boddé en Plien van Bennekom mee. Hun taak is om de ‘achterkant’ van bizarre berichten in de krant uit te beelden.

Het programma wordt met publiek opgenomen in het Werktheater in Amsterdam. Astrid Joosten: “In Kanniewaarzijn ben ik de presentator die de zaken met een introductie neerzet, waarna ons team van prominenten de situatie uitbeeldt. Vervolgens haal ik het verhaal weer naar de werkelijkheid, om de kijker duidelijk te maken dat het geen verzinsel is. Kijkers kunnen in eerste instantie lachen om de hilarische voorstellingen, maar uiteindelijk moet iedereen het er over eens zijn dat het ‘niet waar kan zijn’ en dat er dus iets moet veranderen.“

Astrid Joosten krijgt dus een nieuw satirisch programma op Nederland 1, de best bekeken tv-zender van Nederland. In ‘Kanniewaarzijn’ zal Joosten samen met een team van bekende cabaretiers en prominenten absurde situaties aan de orde stellen. Dat heeft de VARA laten weten. Aan het programma werken onder meer Annick Boer, Arthur Japin, Mike Boddé en Plien van Bennekom mee. Hun taak is om de ‘achterkant’ van bizarre berichten in de krant uitbeelden, aldus de omroep.

Astrid Joosten verheugt zich al op het programma, dat met publiek zal worden opgenomen in het Werktheater in Amsterdam. “In Kanniewaarzijn ben ik de centrale presentator die de zaken met een introductie neerzet, waarna ons geweldige team van prominenten de situatie uitbeeldt. Vervolgens haal ik het verhaal weer naar de werkelijkheid, om de kijker duidelijk te maken dat het geen verzinsel is. Kijkers kunnen in eerste instantie lachen om de hilarische voorstellingen, maar uiteindelijk moet iedereen het er over eens zijn dat het ‘niet waar kan zijn’ en dat er dus iets moet veranderen“, aldus Joosten.

Kanniewaarzijn met Astrid Joosten is vanaf 8 april zeven weken lang te zien op vrijdag om 22.30 uur, vóór ‘Pauw & Witteman, bij de VARA op Nederland 1.

Astrid Joosten was zelf één van de bedenkers van het programma. In haar vorige tv-programma 'Alles draait om geld' zat al de rubriek 'Weggegooid geld'. Daarin werd aandacht besteed aan geld dat door de overheid en door bedrijven over de balk gesmeten wordt. Die rubriek komt in het nieuwe programma van Astrid Joosten terug.